Grattis Lillebror!

Igår blev jag "faster" igen! Till världens sötaste lilla tösabit dessutom.

GRATTIS ROBIN O JENNY TILL ERAN GULDKLIMP!!  ♥♥♥♥


ºA


v26

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 176 av 280. (62,9%)
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 26: 29 apr - 5 maj 2010

 
Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.


-----------------------------------
Undrar om det är sådär trångt därinne? Isf förklarar det varför det buffas så mkt ;)
Jag mår bra, inte så farligt med kramp (sendrag??) i vaderna, inte mer än vanligt iaf.
Däremot börjar min obehagliga molande/brännande/huggande smärta i "muffbenet" störa mig mer och mer för varje dag som går..

Och varför kan jag inte ändra typsnitt osv i inlägget? blivit liten o grå helt plötsligt.
Nämde jag att jag inte gillar sånahär webbaserade "hemsidor"? samma shit på zoomin. bleh.


ºA


På tal om könsmyter

Rätt träffande att Aftonbladet skriver om det just idag ;)ºAKönsmyter
Enligt alla dessa myter så leder killarna hittils ;)


ºA


Bokat nytt UL

Jag fick min vilja igenom (fast tror nog M vill tjuvkika lite på Pyret en gång till också ;) ) och har nu bokat ett till UL, fast i Sthlm denna gång - där dom berättar könet! =)
Nej könet spelar ingen som helst roll, jag vill mest bara veta för den praktiska biten, kunna köpa nått som är lite mindre könsneutralt, prata om ETT namn. Och det viktigaste själet - vi tror ju att det är en kille och jag är rädd för att det ska bli tokigt om det tittar ut en tjej efter x antal timmars arbete på förlossningen.

5e Maj 11.00 ska vi dit (ironiskt nog samma dag en av bästa kompisarna har BF) och bästaste Emma kör oss dit så vi slipper krångla med hundvakt, tåg o tbana.
Så passar vi på att svänga förbi mor å far när vi ändå är i Sthlm. Smidigt satan =)

ºA


Barnmorskebesök nr 3

Egentligen helt sinnessjukt att på 6 månader bara varit där 3 ggr, varav den första gången i v5..

Men iaf, gick dit o fick svar på lite frågor. Prata allmänt om graviditet osv.
Mätte magen SF 21 - ligger preciiiiiiiis ovanför den nedre gränsen..

Gått upp 6kg sen inskrivningen. Trist men normalt.
Blodtryck bra som vanligt.

Och det allra allra bästa! Att få höra Pyrets underbara galopperande hjärtslag ♥
146 starka slag i minuten och allt lät bra. Blev helt tårögd och lycklig, trots att jag fått se h*n på UL för en månad sen. Mammahjärtat är stolt helt enkelt =)


Sen ett mindre trevlig besök på Lab för blodprov. BLEH. Dock har dom bytt ut personalen där och jag fick världens bästa kvinna vid namn Gun som tog så bra hand om mig och jag blev inte ens lite yrslig (jämfört mot sist när jag hade bryska-berta som fick mig att nästan svimma) Allt var över innan jag han säga pip typ.
Så kanske att min spruträdsla ska bli lite botad nu när jag ska göra 2 till test innan Pyret tittar ut? *hoppas hoppas hoppas*


Träffade även svärmor som jobbar på samma vårdcentral, så fick gå in på hennes rum o visa magen för kollegan. Stolt farmor? En aning ;D


ºA


Magen v25

Blev ingen bild förra veckan - v24. Livet kom imellan kan man säga haha.


 
v25(24+3)  
Hänt en del på 2 veckor, men får nog ta mig ett snack med den där M om vinkeln :P

Snart är det iaf thank you and goodbye navel för min del.
Jag som aldrig ens känt botten på den förut..

ºA


v25

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 172 av 280. (61,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar (v24+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 108 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 25: 22 apr - 28 apr 2010Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.--------------------------------------

Känns faktiskt riktigt konstigt och overkligt att det är 15 veckor kvar - 108 dagar!!
Ännu mer overkligt att om den skulle titta ut nu skulle den kunna överleva!!!?


ºA


v24

Vecka 24: 15 apr - 21 apr 2010Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
 

ºAMagen v23

  
v23(22+3)


ºA


v23

Vecka 23: 8 apr - 14 apr 2010

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.ºA


Magen v22

 
I mina sexiga renoveringskläder ;)           
v22(21+4)

ºAv22

Vecka 22: 1 apr - 7 apr 2010

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
ºA


♥ÄNTLIGEN♥

Hela Påsken har det varit full aktivitet både i och utanför magen.

Skärtorsdagen (på natten efter lytten) kändes huvudet(?) och hur det flyttades runt i magen.

Långfredan efter påskmiddag hos blivande Gammelmormor o Gammelmorfar (altså M's mormor o morfar), där även M's kusin berättade att dom ska ha en liten i November! :D så låg vi i sängen o M hade i rpincip redan somnat, när jag kände huvudet o hur mkt det rörde sig igen, o kände ju tydliga buffar precis som vanligt när jag ska sova men det kändes liksom ÄNNU mer än vanligt, så höll handen där det brukar buffas som mest och då kära vänner - kände jag genom magen!


Så petade på M o frågade om han sov - "mmm" fick jag till svar. Men drog tag i hans hand o la på magen så han fick känns buffarna. Nån vaknade till då kan jag säga ;)
SÅ underbart att han fått känna nu =)


ºATillbaka till verkligheten

Nu när jag börjat jobba igen efter påsk"ledigt" (dvs flytten) så har jag även tillgång till internet - tjoho!
Sunkiga Tele2 håller som vanligt inte det dom lovar, så får se när vi får internet i nya lägenheten..

Flytten gick iaf superbra, och 3 rum är färdigrenoverade. Eller ja så gott som. Några golvlister ska spikas fast och ev nån fondvägg ska fixas senare. Men vitt, vitt, vitt får det vara sålänge =)

Sen ska även hall och kök målas så småningom.

Superskönt att bo i markplan!
Ska gå loss med kameran nåndag så ni får se!

Ska även ta igen lite som jag ligger efter med - vecka 22 o 23 tex. och självklart magbilder till det ;)


ºA


RSS 2.0