Magen v38

Ligger ju en vecka efter med magbilderna ;)

 
v38(37+5)

Bilderna togs för några dagar sen ute i det fria hos Emma =) 
Då vi även passade på att ta lite kort på mig o M tillsammans med Pyret.
TACK EMMA ♥


ºA


Han gillar även våfflor ;)


om han fick smaka? självklart! =)ºA


v39

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010


Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.Ser ju inte ett dugg trångt utVecka 39: 29 jul - 4 aug 2010Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.


Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

 

Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.


Visste du att det går åt massor av kalorier att föda barn - 500 kalorier i timmen.


Rampfeber? JAG? bha!! det va det löjligaste jag hört! ;)
Fast jag är inte nervös, vilket jag tycker är konstigt. jag är bara förväntansfull och nyfiken på hur det kommer kännas o hur Pyret kommer se ut osv.

M är lite mer orolig, framförallt att han ska svimma. Men den nya BM tröstade med att hon inte varit med om att nån svimmat under alla förlossningar hon varit med på. O det känns ju bra =)


ºA


"Mamma gör du några åt mig med?"


Stekte plättar för ett tag sen - Ozzy bevakade min minsta rörelse ;)


ºA


Älsk chockerar

Nämnde i förbifarten att jag hade 2 avsnitt av svenska barnmorskorna som gick på svt på datorn för älskling igår. När det va dags för läggdags frågar han om jag sett dom avsnitten. när han får ett nej till svar kontrar han med "ska vi inte titta på dom nu då?"

Sagt o gjort

 
Så himla mycket mysigare serie än det brittiska "livet på bb".
Mer äkta, verkligare och framförallt svenskt!


ºA


På tal om kusinen

Så fick hon provligga Pyrets vagn sist dom var här:


åh snart får våran lillskit ligga där


ºA


Present från "kusinen"

Jag har länge trånat efter humledräkten från Lindex, men inte fått arlset ur o köpt den.

Så idag kom ett brev till Pyret från "kusinen" Lovisa. Min älskade "lillebror" o hans goa flickvän köpte den åt honom!! ♥


Storlek 62/68 så den borde bli perfekt till kallare dagar!
kommer har den sötaste lilla humlan i världen =)

TACK igen sötisar!

ºA


Köksuppfräschning

Fick en spark i arslet igår av Becca att måla köksväggen som vi äcklats av sen vi flyttade in.

Här är resltatet;

Före:

OBS mäklarens bild - vi har inte sådär hemska gardiner haha.
okej vi har inga alls än, men hade vi det skulle dom inte se ut sådär ;)Efter:


Underbart! lite sterilt o kalt. Men VITT. inge mer vidrig terracottafejk med fettfläckar.


ºA


Måndagens BM besök

I måndags var min ordinarie BM på semester så jag fick träffa samma som höll våran föräldragrupp. Och DAMN va jag ångrar att jag inte stannade kvar hos min första BM som skulle gå i pension så jag hade fått denna direkt.. Lätt att va efterklok ;)

Pyrets lilla huvud är fortfarande "ruckbart" men han har iaf huvudet neråt och most likely kommer han inte kunna vända sig. Skönt!

Hans lilla hjärta pickade på i 130 slag ungefär.
Mitt blodtryck 110/70 (togs denna gång efter magkollen)
SF 35 (tydligen mäter hon lite "tightare" än min ordinarie som hon uttryckte det själv)
Hade gått upp ½kg till - så 13.5kg plus. ska jag klara mitt mål på 15 tro? =)
Mitt järn som togs förra gången - 130.. sjunkit en del sen gången innan - men har fortfarande "oförskämt" bra värden. skönt även det!


ºA

Gissningslistan

Jag  31/7, 51cm 3450g

Emma  5/8, 50cm, 4050g

Nettan  8/8,  50cm, 3750g

Becca  10/8, 52cm, 3925g

Anouk  11/8, 52cm, 3870g

Jag    11/8, 53cm, 3970g
Jenna
  13/8, 53cm och 3620g

D    13/8, 51cm, 5000g

M    14/8, 52cm, 4080g


Jaja jag vet att jag gissat 2 ggr - men jag har haft en känsla om sista juli sen innan RUL men samtidigt så är ju Pyret en mönsterbebis (påminn mig om det vid ev kolik är ni snälla) så därför tror jag även han kan komma på BF ;)


ºA


v38

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010


Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 265 av 280. (94,6%).

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 5 fulla dagar (v37+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 15 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 

Vecka 38: 22 jul - 28 jul 2010Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 

Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm.

Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.


Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag.
  


Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.


Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


 

Ojoj finner inga ord när det står 15dagar kvar.
lycka.oro.spänning.undran. många tankar =)

men mest av allt - förväntansfull! 


ºA

 


Slempropp

Idag är jag helt säker på att en bit av slemproppen lossnat. Den mytonspunna "snorlobban" ;)
Dock inte alls mkt så det kändes inte så äckligt som jag förväntat mig haha

Vet att det inte är nått tecken på att det kommer starta närmsta dagarna ändå, men ändå skönt att nått händer.


ºA


Tävling hos Fru Evelina!
Jag är med och tävlar hos Fru Evelina om en skötväska från Willvin!

Tävlingen pågår till den 4 augusti - klicka här för att tävla du med!


º
A

 


Bada simma bada simma

Snart ska jag, Becca o Snorbas åka o bada. Eller jag o Becca ska bada - Ozzy är ju fjant så han vågar väl bara doppa sig till magen som vanligt! ;)

Nå tips på hur man gör om en badkruka till den vattenhund han faktiskt är?? (labrador o cocker spaniel ska ju älska vatten!!!)


ºA


Härlig dag!

Tog en liten nap på soffan efter So You Think You Can Dance och Vänner och vaknade av att Ozzy pussade sönder mig o ville knoooosa. Han la sig raklång PÅ mig o Pyret o njöt =)

   


Upp o hoppa o ut i det underbara vädret. Tog våran vanliga runda som nu med heffaklumpmage i värmen brukar ta 30 min istället för 20 som det gjorde i början när vi bodde här - magen va ju en del mindre i v20isch ;)
Men vet ni vad? Idag tog det bara 20 min!!!! :D

Vet inte om jag eller Ozzy är gladast haha. Sköööönt med en rask promenad!


ºA


Hemmafru?

Sist när jag slet som värst i värmen i tvättstugan, fick jag ett sms av älskling "jag har köpt en liten surprise till dig som du kan pyssla med när jag är o lägger i båten o fiskar"
Jaha, va mysigt tänkte jag. o hann tänka både korsord o soduko tidning, eller nått till Pyret kanske?

När jag kommer hem med den sista tvätten har han redan kommit hem och jag ser detta på diskbänken:FEMTON LITER JORDGUBBAR

Så det har blivit sylt, kräm och saft.
Och 2 förpackningar som vi ska äta utav. O såklart har jag ätit massor av dom som jag rensade till sylten o det också ;)


ºA


Magen v37

o såhär ser vi ut idag!

 

v37(36+3)
Framifrån ser man även min snygga första bristning. Hej va INTE välkommen du är! =(
(dök upp i v36, tack för den..)

 
Nu ser även jag att magen sjunkit som flera stycken påpekat sista tiden. Spännande =)
jag ser ut som lutande tornet i Pisa! haha


ºA


Magen v36

o så förra veckans mage =)    (får nog sparka M som fotograf snart - bilderna blir bara värre o värre...)

 
    v36(35+4)ºA


Magen v35

 
v35(34+2) här syns även min snygga bränna, aka stoppljuset ;)

º
A

 


Magen v34

 

          v34(33+1)

ºA


Magen v33

Missade en del veckor dock..


 
                    v33(32+1)


ºA


Magen v29

Har ju EN DEL magbilder att ta igen, så börjar väl med den som är äldst så det blir rätt ;)


   
                   v29(28+0)


ºA


Gissningslek även här

Precis som "alla andra" så hade jag tänkt göra gissningsleken här, med dag o storlek. Alla andra har hunnit före - men jag vill ändå ha min gissningslek ;)


Vill veta datum, längd och vikt. kön vet vi ju redan ;)
(BF 11/8 enligt SM och RUL)ºA

v37

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

 

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 256 av 280. (91,4%).

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 3 fulla dagar (v36+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 24 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 

 

Vecka 37: 15 jul - 21 jul 2010Kroppen:
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

 

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


 


 

Vilket förlossningsbrev med min barnmorska? Sammanfattningen ska vi inte skriva fören nåsta besök om 1½ vecka.. Dessutom inte ens med min ordinarie BM, vilket jag iof inte har nå emot - gillade verkligen den andra också. Kanske tom lite mer?
Har däremot börjat punkta ner saker som ska stå med i brevet. Har tänkt på så många saker som ska skrivas ner, men som jag glömt bort =/

Börjar märkas att det inte är lång tid kvar - det är tråååångt i magen nu! Men har fortfarande inte upplevt att det är tungt att andas mer än ett fåtal ggr för ett par veckor sen. skönt!

Fortfarande ingen halsbränna - ska jag lyckas klara mig undan hela graviditeten? *hoppas*

Värmen kombinerat med min kassa sömn (vaknar vid varje vändning pga av det onda i svanken/svanskotan o så kissandet minst 3ggr per natt) och såklart spänningen över att Pyret snart är här, gör mig grinigare än vanligt o stackars M får stå ut med mitt kivandes om allt o inget..

Funderar över om det är små små bitar slempropp som börjat lossna, eller om det bara är nå annat "jox".

 

ºA

 

 


My new best friend ;)

img_0132 (MMS)

My new best friend ;)


Blivande storebror


Fick låna pappas keps ;)


ºA


BabyShower!

I söndags skulle jag o M på lunch hos Emma var det sagt.
Fixar mig lite snabbt (och svettas bort det lilla smink jag orkade dra på haha) och cyklar dit. Tycker att det är lite märkligt att Emma bad mig smsa när vi drog så hon kunde fixa det sista, när bordet inte ens va dukat när vi kom?

Tittar in i köket o ropar hej hej till Emma, när jag helt plötsligt ser ELIN?! Hinner inte ens koppla fören jag ser BECCA o NETTAN också?! WTF hinner jag tänka och blir så paff att tårarna stannar inne (hejja mig :D )
Överasknings BabyShower!! ♥

Bästaste ever har suttit på Facebook o kuckilurat o planerat o tom fått med sig M utan att han glappat ;)

Fick mitt slitna barr klippt av Elin innan vi packade in oss i bilen o åkte till Djäkneberget här i stan för picnic. SÅ himla gott o mysigt!
Och en himlans massa fina presenter;

  • Flaskhållare till vagnen
  • Gjuta-av-hand-och-fot-lera
  • Body m Alfons
  • GUL tröja från POP
  • Body o dreggelscarf från Lindex
  • ÖVERKASTET som Elin virkat
  • Mama-goodiebag med ögonskuggor, nagellack, läppglans, foundation och puder
  • Clinique-set till mitt trötta mammanylle ;)
  • Egengjord "Min första bok"

Är SÅ glad och tacksam för att ni gav mig o Pyret en speciell dag ♥

Efter picnicen o lämnadet av Elin på station åkte vi tillbaka till Emma o sen vidare till oss för spontangrillning, fast då fick även M o Nettans S vara med ;) men tyvärr ingen Elin =(

TACK igen tjejer, kommer leva länge på detta!!


ºA


Bm besök

Blodtryck 131/75
SF 34
146
slag/minut
13kg plus

Lämnade blodprov (förhoppningsvis mitt sista!) och ett urinprov för urinvägsinfektion (enbart för jag frågade om det - men självklart glöde jag säga till om GBS odling. Gravidminne!)

Lillskrutten ligger med huvudet neråt men är inte helt fixerad.

Nästa besök om 2veckor - då är min ordinarie BM på semester och jag får istället träffa den vi hade på föräldragruppen - kul! =)
Ska tydligen skriva ihop samanfattning av graviditeten då också.


ºA


v36

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 250 av 280. (89,3%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning

 

Vecka 36: 8 jul - 14 jul 2010Kroppen:
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.


Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.
Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen.

Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.
Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer..

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)


Barnet: Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Din bebis är nu c:a 48 cm från topp till tå och väger runt 2.8 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen.
Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.


Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


Ja att jag vaknar när jag ska ändra sovställning kan jag skriva under på! helt sinnessjukt hur ont jag har i vänstra sidan i svanken.

Men inte lång tid kvar nu!!

Gått upp 13kg sen inskrivningen, vilket ju tydligen är fullt normalt. kändes faktiskt som mer så blev nästan glad när jag såg att det bara va ett kilos ökning sen för 2 veckor sen haha.
ºA

 


Håruppfräschning

Jag har också fixat håret nyligen. Eller M färgar ju mitt hår som den snälla sambon han är ;)


Före - skabbig utväxt deluxe!


Under - fy så hot mama man är ;)
ursäkta det osminkade nyllet..


Efter - Lite mer enfärgat, tjoho!


ºA


Hallonbladste

Även jag ska prova hallonbladste nu inför förlossningen.

Men eftersom jag är så sabla varm nu på sommaren o inte kan dricka varma drycker då, så har jag gjort det som iste, antar att effekten är samma ändå..?


Ser inte direkt smakfullt ut i påsenkoka koka


I tillbringaren (gjorde en liter på en gång)


Och det färdiga resultatet


Inte direkt det godaste jag druckit - nästa gång ska jag nog testa att inte ha i honung..
MEN om det hjälper det minsta mot kraftiga avslag efter förlossningen, eller nått av dom andra sakerna den ska va bra mot så är det fan värt det =)

Köpte mitt te på Re-Fresh, la ordern o betalade i måndags och fick hem det idag - riktigt bra service! 100gram för 49:- jag köpte 2 påsar på en gång o frakten gick på ynka 36:- =)


ºAOlustig dag

Idag har Pyret varit allt annat än snäll mot sin mamma..  Det har buffats nå ofattbart HELA dan. Jag har tom mått illa stundtals för det gjort ont i typ överallt...? (mage, revben, muff, rygg och ilat i halsen??)

Googlade lite o tror att han håller på fixerar sig alt trycker på nerver.
As we speak håller ovannämda herre fortfarande på med akrobatiska konster och formar magen i alla möjliga konstiga formationer. och igen - illamående o svettningar kombinerat med ilningar i halsen.. wtf!?


Blev helt ärligt lite "orolig" tidigare idag att det va förlossning på G, eftersom jag hade nån olustig känsla i hela kroppen o mådde liksom... konstigt bara. Som jag aldrig känt förut. men det försvann ju ett tag o har kommit o gått sen 12tiden.

Får se vad morrondagen bjuder på - inviga tvättstugan med svärmor iaf..


ºA
Det är inte alla som äter jordgubbar o gla...

img_0084 (MMS)

Det är inte alla som äter jordgubbar o glass till lunch ;)


Pyret älskar redan sin pappa :)

img_0069 (MMS)

Pyret älskar redan sin pappa :)


Värsta mardrömmen

Även detta stog på en av faktasidorna:


Det kan hända att du drömmer mycket och dina drömmar är ovanligt livliga.


Och träffande nog hade jag en av mitt livs värsta mardrömmar just inatt!

Drömde att min bästa Emma hade dött i en bilolycka och vi hade begravning för henne. Pyret låg fortfarande i magen o hade inte ens hunnit träffa sin bästa tant..
Niklas var där o sjöng men kyrkan såg inte alls ut som kyrkor brukar - vi satt mer som på en läktare.

Vaknade vid 5 av att jag inte kunde andas för jag grät så mkt o hulkade så jag höll på spy i sängen =(


Älskade Emma - du får inte lämna oss!! ♥


ºABör jag bli orolig?

Detta stog på en av sidorna jag hämtar fakta från till mina vecko-uppdateringar:


Om sammandragningarna ger upphov till mensliknande smärtor eller trycker neråt och gör ont bör du få detta kontrollerat på mödravårdsmottagning eller förlossningsavdelning. Samma sak gäller om de tenderar att komma regelbundet.


Det är ju så jag fått dom 4 ggr jag fått "mensvärk" nu sista dagarna?
Första dan var det en gång bara. Men igår hade jag 3 st totalt på dagen.

Men dom gör ju inte oooont, utan bara som vanlig "oj nu får jag snart min mens" smärtor.

Ska jag ringa min BM på månda om det fortsätter i helgen? Eller förlossningen redan i helgen isf?
Och vad klassas som regelbundet?


ºA


v35

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 240 av 280. (85,7%).

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.
Vecka 35: 1 jul - 7 jul 2010


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

Det är inte onormalt att livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård" men det brukar inte kännas mycket neråt underlivet.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.


Barnet:
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Bebisen väger nu omkring 2.6 kg och är c:a 47 cm lång.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Levern kan nu bryta ner en del avfallsprodukter och njurarna är fullt fungerande.


 

Altså helt allvarligt - 40 dagar kvar?!

Förvärkar? check.
Halsbränna? nope! :D *peppar peppar*
Vakna flera ggr par natt? jotack.
Ont i ryggen? check. Knivhugg i svanken snarare.

Känns roligt att gå upp ½kg i veckan framöver...
Fast jag tycker inte att min mage är så himla högt upp?

Dessutom tycker jag att han rör sig typ hela tiden. Hur ska jag då veta när han är vaken o inte? haha


ºA


RSS 2.0