v30

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 30: 27 maj - 2 jun 2010


Kroppen:
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.


Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade.

Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.





ºA


Kommentarer
Postat av: anouk - Gravid

oooj. Nu ser det ut som en riktig bebis:D herregud vad tiden går-



Jag har faktiskt inte spillt desto mer sen jag fått mage. peppar peppar men är väåldiggt fumlig i allmänhet så. haha



Ja jordgubbarna må vara dyra. men doctors orders;) hehe. Oj vad billigt? var det verkligen svenska då? det billigaste jag hittat är en liter för 50.-



Ja man ska undvika mjälkprodukter och dricka mkt cvitamin och juice i samband med tablett eller järnrik mat:D



Hahahahahahaha "brukar jag ge till hamstermammorna"?! Va?! hahah Som om det vore världens mest naturliga grej liksom?



Tack du e så gullig med dina omtankar. :) Detsamma till er.



Ja fyyy fan för FK. Att instanser och myndigheter får bete sig så förstår jag inte. fyrahundra pers i tfnkö liksom. Tänk alla stackars pensionärer. Jag ser inte fram emot att ha med dem o göra:(

du, tänkte på en grej. Jag har ju skickat in inkomstuppgifterna som arbetsgivarn fyllt i. Vad händer sen? har du fått ngt svar o så?



Usch jobbigt när allt är så jobbigt och tungt:( Du verkar ha problem med sömnen? Hur mkt får du sova om nätterna?

Jag har börjat få riktigt ont i ryggen nu. Känns som jag vill stretcha den genom att ta tag i tårna när jag står o bara dra. Går ju säkert jättebra. Kommer döja 3 månader innan man får göra det. Panik bara av tanken. haha :(



japp. novelbuddies vare härja;)

2010-05-27 @ 13:29:06
URL: http://anouk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0