Förvärk?

Idag när jag skulle ta på mig skorna fick jag som mensvärk i hela magen samtidigt som den blev stenhård.
Annars har jag bara haft mensvärk där livmodern brukade vara - innan den blev 500% större ;)

Var det en förvärk?


ºA


Sorg i vårt hem

Var till vetrinären med älskade Eldis igår, och som vi trodde fanns det som inget humant att göra.. Blod i urinen som vi redan visste. Hon hittade även en knöl i buken som gjorde ont på honom. Ultraljud skulle kanske inte ens visa vad det var och då skulle fler tester behövas, och inte ens då kunde hon garantera att det gick att bota utan att han led.

Så vi valde att låta honom somna in, hur ont det än gjorde. Det svåraste beslutet jag nånsin tagit.
Men nu slipper han ha ont mer..Sov gott älskade vän ♥
vi saknar dig redan 


ºA


Grattis Becca

Till ditt körkort!

Extra duktig har du varit och extra glad för din skull är jag!! ♥

 

ºA


Extra goda =)

img_0056 (MMS)

Extra goda =)


Dagens BM besök

Gick snabbare än nånsin. Va inne knappt 15 min haha.Mitt blodtryck låg bra som vanligt (vet inte vad normal är??) 133/72
Viktuppgång sen inskrivning + 12kg  (humpf)
SF mått 32 (numera över normalkurvan - från att ha varit i botten - bli inte för stor nu Pyret..)
o det lilla lilla hjärtat slog i 137 slag i minuten

Frågade om urinprov - hon sa att dom tittar på blodtrycket, och utgår från det. Alla län har olika "basprogram" som dom går efter under graviditeter. Men om jag kände nått konstigt skulle jag säga till så skulle jag få lämna. Så ska nog göra det nästa gång när jag ändå ska upp till Lab o lämna blod.

Nu ska jag o stoppljuset gå o smörja in oss igen o gå ut o sätta oss i SKUGGAN ;)

ºA


Noll blogglust. typ.

Men slänger in en snabb uppdatering iaf:

Jag ska snart bege mig till BM. Bussen går 11.44 (tar ca 20 min) och jag har tid 13 - yeay!
tar väl typ 30 min (o sen en stund att ta sig ner på stan igen) o bussen hem går 14.45. HEJJA KOLLEKTIVTRAFIKEN! =(


Igår solade jag och HELLOOOO STOPPLJUS. :P stackars magen gör ooooont. Solskyddsfaktor? nej nej så smart va jag ju inte...


o imorn är det dags för veterinärbesöket.. längtar och bävar på samma gång. Som det ser ut nu blir det gonatt där, vilket gör så ont i mig! får tårar i ögonen o klump i halsen bara av tanken =(
Men försöker upprepa för mig själv att de är för hans skull...!


Har en gäng magbilder som är tänkt att komma upp här nångång sen, men just nu är det så mkt annat som är viktigare - plus att den där lusten att ens engagera sig i bloggen inte rikigt finns..

Kram på er!

ºA


v34

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Vecka 34: 24 jun - 30 jun 2010Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”.

 

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker.
Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet.


Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen.

Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet: Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett.

Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.


I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr.
Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.


Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern och rörelserna blir större och långsammare. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Om det är en pojke har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.
Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.


Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.Börjar se lite trångt ut?

Hmm, jag har lämnat urinprov EN gång och det va inskrivningen i v9! Ska nog ta o prata med min BM o höra om det verkligen ska va så? O självklart ta upp om GBS..

Nu kan altså bebis klara sig riktigt bra om han skulle vilja titta ut, men jag skulle gärna få ha honom för mig själv ett tag till ;)

Inte märkt av nå förvärkar, däremot sammandragningar. Känns lite konstigt, men gör inte alls ont.

Kan fortfarande ha min fina ring, vissa kvällar kan den va lite tajt, men inte mer än det kunnat va innan graviditeten.


ºA


Hicka?

Natten till igår när jag blev väckt av katterna o låg o vände o vred i sängen, kände jag som ryck/bultande i magen, på samma ställe hela tiden, men som inte kändes utanpå magen. Kändes typ som när man har pulsen i magen, sådär dunk dunk liksom. Fast inte lika rytmiskt som pulsen.

Borde väl varit Pyret som hickade?
isf första gången jag känt det haha


ºA


Nu är det sommar!

dsc00584 (MMS)

Nu är det sommar!


Hemmagjord Latte

Medans VISSA dricker lyxLatte från Waynes, får ju en annan göra sin egen :P

Kanel o Kardemumma tillsammans med kaffepulvret i filtret o sen lite Barista Mjölk (nej förlåt jag menar LATTE ART) o tadaaaaa - min dag är räddad ;)
ºA


"Hur känns det?"

Den frågan har jag fått rätt ofta nu första veckan som.. eh mammaledig?
Svaret? Jag vet faktiskt inte, eller jag har snarare inte riktigt fattat att jag ska vara hemma ett bra tag nu. Känns som jag bara har en ledig dag liksom.

Så får nog återkomma med raport när jag fattat själv ;)


ºA


v33

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33: 17 jun - 23 jun 2010


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo är runt 45cm lång. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Eftersom vi har dom där häääärliga åderbräcken i släkten (inte bara när vi är gravida - tack gener....) så har jag börjat använda stödstrumpor lite då o då. Jäklar så skönt det är altså!

Stog nånstans att bebisen sover ca 90% av dygnet - men då undrar ju jag om han inte rör sig i sömnen? för tycker bannemig att det RÖR sig 90% av dygnet haha.
ºA


Uppdaterad lista

Större inköp;
* Vagn. (Kronan)
* Babyskydd. (Brio Primo + bas)


Sovplats;
* Spjälsäng (Gulliver – IKEA)
* Vagga (Från Farmor)
* Sängkläder t spjälsäng (1,1)
* Sängkläder t vagga/vagn (1,1)
* Lakan t spjälsäng (1,1)
* Lakan t vagga/vagn (1,1)
* Spjälsängsskydd
* Madrass
* Kudde, täcke
* Förvaringsfack i tyg
* Mobil
* Filt (Farmor stickar)
* Resesäng till mor- & farföräldrarna (1,1)
* Snuttefilt
* Plastad frotté (1,1)
*Överkast (Elin virkar)

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax

* Nässug
* Badbalja
* Handdukar
* Tvättlappar
* Badcape
* Barntvål
* Barnolja

* Kam+borste set
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops
* Bomullsrondeller

* Näsdroppar
* Badtermometer
* Idominsalva

Sköta;
* Blöjhink
* Skötmadrass (IKEA)
* Speldosa
* Skötväska
* Blöjor
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor (1,1)
* Ersättning (?)

På väg;
* Bärsele
* Filt
* Åkpåse / Fårskinn
* Regnskydd
* Myggnät

* Reflexer
* Vagnmobil / leksak
* Solskydd till bilen

Övrigt;
* Babygym (IKEA)
* Babysitter
* Nappar, napphållare
* Dregellappar / Scarfar (1,1,1)
* Små handdukar / spydukar
* "Walkie talkie"
* Min första bok
* Luktfritt tvätt- och sköljmedel

Leka;
* Skallra
* Mjukdjur

Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmad body (1,1,1,1)
* Långärmad body (1,1,1,1)
* Sparkbyxor (1,1)
* Tunn mössa till BB
* Strumpor (1,1,1,1,1)
* Pyjamas (1,1)
* Byxor (1,1,1,1)
* Tunn tröja (1,1)
* Tjockare tröja /kofta (1,1)
* Solhatt

Till mamma;
* Amnings-bh (1,1)
* Amningsinlägg
*Amnings”napp”
* Bindor
* Bystvärmare
* Amningslinnen/tröjor (1,1,1)
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskudde


ºA


Sista föräldraträffen

Igår var våran 3e o sista föräldrautbildning. Tillbringade all tid på ett av familjecentrumena som finns här i stan, dock inte det jag tänkt åka till på Öppna förskolan.
Sen blev det diskussioner (som vanligt) om förväntningar o farhågor, dels om barnet, relationen o samlivet.

En av grabbarna hade tagit upp som farhåga om realtionen till svärmor, verkar som det är rätt allmän oro, oavsett kön?

Sen den vanliga oron, som stog på båda gruppernas papper - att barnet inte ska vara fullt friskt..
men som BM sa - det är en ytterst liten procent av alla barn som inte föds friska.

Innan träffen tillbringade jag o M ca en timme på Barnens Hus och köpte på oss en hel del grejjer, och efteråt köpte vi ännu mer på Jysk. bocka bocka bocka av på listan!

En tripp till IKEA o sen är nog det mesta fixat =)


ºA


Bilderna från i lördags

Är från våran årliga grillfest med jobbet. Därav det lyxiga köttet och syndandet med 2 munnar champagne ;) (så inget firande att jag numer är hemma om dagarna)

Tog en heldag i Stockholm så vi även hann träffa finaste Lovisa, som redan blivit 1½ månad! och hennes lika vackra mamma. Tyvärr va pappan i huset inte hemma, men det tar vi en annan gång.

Är riktigt skönt att se Ozzy med bebisar - han förstår verkligen att det är nått litet och ömtåligt som man måste vara förstiktig med ♥

Fick även övningsköra lite med deras vagn när vi tog en promenad.

Om jag längtar lite extra efter Pyret nu? neeeeeeeejdå inte ett dugg........ºA

Gårdagens BM besök

Verkar nästan som jag är som gjord för att vara gravid? ;P

Järnet låg på 137 förra gången jag va där! Dvs en siffra högre än inskrivningen. Galet, men så bra. Blodsocker på 5. BM sa att jag har bannemig bättre värden än många icke gravida - tom bättre än henne. Sånt gillar vi att höra!

SF 29

Pyrets hjärtslag på 143
Blodtryck 132/76

Och totalt 10kg plus på vågen..


Så får försöka hålla igång så gott det går med promenader med Ozzy, o ska ta o testa yoga dvdn jag köpte i början av graviditeten - se om jag går av på mitten ;)

Sa redan tidigt i graviditeten att om jag håller mig till 15kg plus så är jag rätt nöjd. dvs 3kg mer än vad bara bebis o allt jox till honom väger..


ºA


Tävling hos Knodden och jag


"Jag tävlar hos Knoddenojag om en Babysitter balance,

tävla här du med"
ºA


v32

Lite sent ;)


Vecka 32: 10 jun - 16 jun 2010


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
Hmm.. Varje gång jag vaknar oavsett om det är av nån katt eller hunden eller M eller kissnödig eller väckerklockan eller nått annat så är det på rygg, antar att det inte börjat bli för tungt för mig än då? :P

Jag vet inte om jag är ouppmärksam eller om Pyret inte har hicka? har aldrig känt nå rytmiska rörelser som kommer med jämna mellanrum.. Bara ett evigt buffande o stånkande där innefrån ♥

 

ºAJag syndar med liiiite champagne

dsc00572 (MMS)

Jag syndar med liiiite champagne


Ozzy äter oxfile-699kr kilot ;)

dsc00571 (MMS)

Ozzy äter oxfile-699kr kilot ;)


Havandeskapspenning beviljad

Så jag jobbar bara denna vecka.

Ska bli skönt att slippa känna sig ivägen på jobbet, och ha dåligt samvete för grabbarna får göra så mkt som jag inte orkar.

Skönt att slippa pressen att va en duktig tjej o pinna på i korridorerna med min vagn, och desutom lyfta på tok för tunga kartonger o dyl så jag får ont - men inte vågar säga nått..

Skönt också att slippa det eviga pendlandet.

Skönt att få va hemma med Ozzy o Pyret o boa in mig i nya lägenheten.

MEN

Jag är så orolig att jag kommer klättra på väggarna.. Jag orkar ju inte rensa ogräs/gräva bort jord o buskar. Dammsuga går ju bra - förutom under sängen o soffan..

Orolig att känna mig obrukbar, jag som alltid har jobbat.. (och har den där duktighetspressen)


Men allt som allt ska det bli skönt - o då tror jag även att det blir bra i slutändan =)
och så hoppas vi att jag blir en lite trevligare sambo när jag inte är stressad o har ont jämt efter jobbet ;)


º
A
Spola framåt eller pausa?

Jag kan som inte riktigt bestämma mig för om jag vill att tiden ska gå lika fort som den gjort hela graviditeten, eller om jag vill att tiden ska stå stilla.

FFW:
+ Jag vill självklart träffa vårat älskade barn, bli mamma på riktigt liksom.
- I den här takten hinner jag ju inte ordna allt som jag vill ska va fixat innan han kommer!

PAUS:
+ Det är så ofattbart mysigt att få ha honom i magen och skydda honom mot allt ont. och ha lite ensamrätt på honom.
- Jag vill ju knosa med honom på riktigt! (blir extra sugen nu när "alla" pluppar ut sina små..)


ºA


Det är inte bara jag som är trött efter jo...

dsc00549 (MMS)

Det är inte bara jag som är trött efter jobbet


v31

Min graviditet - BF Ons 11 aug 2010

Din graviditet startade Tors 5 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 19 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 11 aug 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 31: 3 jun - 9 jun 2010

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.


Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.


Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.Barnet: Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1800 gr. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.


Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.


Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget. Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 Helt sinnessjukt att det bara är 10veckor kvar till BF. Vart tog tiden vägen liksom?
Fortfarande ingen halsbränna (peppar peppar)
Ryggbesvären har jag ju dock. Känner mig liksom stel och gammal haha. Nämen som att svanken är stelopererad, och nerverna som går ner i skinkorna och baksida lår bråkar.
Antar att det är foglossning jag känner i muff-benet. Känns som om benet mellan muff och rumpa håller på öppna sig? Molar satan..

Skönt att läsa att lungorna nu är utvecklade o skulle klara sig utanför min mage (fast jag vill inte ha ut honom riktigt än!) Men känns som tryggare på nå sätt, att veta att OM nått skulle ske så skulle han med största sannolikhet klara sig.
Ofta känner jag huvudet, mestadels neråt - häärligt tryck på kissblåsan ;) Men även mitt på magen och här o var blir det runt och hårt a la huvudform. Så än finns det plats att buffa omkring ♥

Kommit ikapp med vikten också, 9kg plus stog vågen på i tisdags.. =(


ºA

 


Snälla Emma

dsc00558 (MMS)

Hjälpte lilla Pyret att välja ut och köpa Morsdags blommor till mig i Söndags ;)


Jag tror vi måste gifta oss snart!

För jag har hittat Pyrets kläder till den dagen!!


bild lånad från Tiny Universe


Så jäkla söt att jag tror jag dör!


ºA


Första föräldrautbildningen

Eller kan man ens kalla det utbildning när allt man gör är att diskutera i grupper?

Tror dock att kommande träffar skulle vara lite mer informationsrika ;)

Vi var inte lika stor grupp som jag trott (med tanke på att dom skulle slå ihop hela sommaren - men tydligen bara augusti o början av september??) men ganska skönt att slippa en skolklass-storlek liksom haha.

Vi ska inte få titta på förlossningsfilm som jag hade hoppats - va i princip bara jag som ville se den utav hela gruppen.. (hon frågade o många sa nej så då får ingen se..)
Jag har iof redan sett en sån i skolan (gick barn o fritid) men det va ju like evigheter sen! eller iaf 10år sen

Får se om det klickar med nån av tjejerna i gruppen, kändes som att en ev två kunde vara potentiella fika-kompisar.
tyvärr ingen mer än oss som bor på landet..
ºA


Lista inför Pyrets ankomst

Snällaste Anouk la upp sin att köpa lista så jag snodde den och ändrade lite ;)


Större inköp;
* Vagn. [Kronan]
* Babyskydd. (Brio Primo + bas)


Sovplats;
* Spjälsäng (Gulliver – IKEA)
* Vagga (Från Farmor)
* Sänkläder t spjälsäng (1,1)
* Sängkläder t vagga/vagn (1,1)
* Lakan t spjälsäng (1,1)
* Lakan t vagga/vagn (1,1)
* Spjälsängsskydd (1,1)
* Madrass (1,1)
* Kudde, täcke, madrasskydd (2)
* Mobil
* Filt (Farmor stickar)
* Resesäng till mor- & farföräldrarna (1,1)
* Snuttefilt
* Plastad frotté (1,1)
*Överkast (Elin virkar)

Vård;
* Febertermometer
* Nagelsax

* Nässug
* Badbalja
* Handdukar
* Tvättlappar
* Badcape
* Barntvål
* Barnolja

* Kam+borste set
* Alvedon (suppar)
* Barnsalva
* Våtservetter
* Tops
* Bomullsrondeller

* Näsdroppar
* Badtermometer
* Idominsalva

Sköta;
* Blöjhink
* Skötmadrass (IKEA)
* Speldosa
* Skötväska
* Blöjor
* Talk / potatismjöl

Äta;
* Nappflaskor (1,1)
* Ersättning (?)

På väg;
* Bärsele
* Filt
* Åkpåse / Fårskinn (Senare bekymmer)
* Regnskydd
* Myggnät

* Reflexer
* Vagnmobil / leksak
* Solskydd till bilen

Övrigt;
* Babygym (IKEA)
* Babysitter (Primon)
* Nappar, napphållare
* Dregellappar / Scarfar (1,1,1)
* Små handdukar / spydukar
* "Walkie talkie"
* Min första bok
* Luktfritt tvätt- och sköljmedel

Leka;
* Skallra
* Mjukdjur

Baskläder i stl 50 & 56;
* Kortärmad body (1,1,1,1)
* Långärmad body (1,1,1,1)
* Sparkbyxor (1,1,1)
* Tunn mössa till BB
* Strumpor (1,1,1,1,1)
* Pyjamas (1,1)
* Byxor (1,1,1,1)
* Tunn tröja (1,1)
* Tjockare tröja /kofta (1,1)
* Solhatt

Till mamma;
* Amnings-bh (1,1)
* Amningsinlägg
*Amnings”napp”
* Bindor
* Bystvärmare
* Amningslinnen/tröjor (1,1,1)
* Bröstpump
* Mjölkuppsamlare
* Bröstvårtsalva
* Amningskudde

Vi hade betat av mer än jag trodde! =)


ºA

 

RSS 2.0